Bij torecover passen we het Medical Taping Concept en Dynamic Taping toe waarbij gebruik gemaakt wordt van een elastische tape. Voor een optimale werking is het van groot belang dat de tape op de juiste wijze aangebracht wordt.

Op deze manier is  een ’24-uur per dag’ behandeling mogelijk, waardoor het herstel veel sneller kan verlopen.

De tape komt wat elasticiteit en gewicht betreft overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort ‘liftende werking’ heeft op de opperhuid.

Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer hersteld worden. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn daalt onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Het toepassingsgebied van deze wijze van taping is erg breed. We gebruiken deze tapingtechniek onder andere voor de behandeling van blessures, het reduceren van ontstekingen of vochtophopingen (oedeem, haematomen), houdingscorrecties en voor behandeling van klachten door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfelleboog).

image-17